Связаться с нами

+38 (044) 587-73-92
+38 (067) 587-73-92
+38 (050) 587-73-92
м. Київ, в. Л. Руденко 6А, оф. 625

Главная / Профориентация

Профориентация

За результатами соціологічних досліджень 2015-2016 років за спеціальністю працюють лише 32% українців. Решта 68% обрали роботу не за фахом. Це не просто цифри – це величезний інтелектуальний ресурс, який не знайшов застосування у професійній сфері. А це означає, що у свій час випускники шкіл не пізнали себе достатньо або просто приділили цьому питанню мало уваги.

Зараз інший час та інші можливості. Але вибір професії стоїть перед випускниками так же суворо, як і раніше. І важливо зробити його свідомо та відповідально.

Починаючи з 2015 року навчальний центр Enotti проводить профорієнтаційну роботу з учнями дев’ятих та десятих класів шкіл Дарницького району м. Києва.

Програма з профорієнтації складається з трьох рівнів:

І рівень. Проведення базового тестування в школах. Опрацювання результатів психологом.

ІІ рівень. Поглиблене тестування з профорієнтації за типологією Майєрс-Бріггс.

ІІІ рівень. Семінар-тренінг для учнів та батьків «Стратегії підтримки старшокласників при виборі професії в умовах підготовки до ЗНО» за участі спеціаліста Київського центру з працевлаштування, сертифікованого психолога-профорієнтолога.

На семінарах проводиться консультативна робота та надаються відповідні матеріали:

  • конспект лекції «Профорієнтація: вибір професії»;
  • індивідуальні друковані результати тестування І рівня;
  • індивідуальні друковані результати тестування ІІ рівня;

Профорієнтаційні заходи мають загальний позитивний відгук серед старшокласників та їх батьків.

Результати показують, що старшокласники стурбовані своїм майбутнім. Значна кількість учнів має сумнів щодо вибору професії. Часто вибір базується не на реальних можливостях, а на суспільній думці або банальній відсутності уявлення щодо розмаїться професій та їхньої специфіки. Це свідчить про гостру необхідність починати профорієнтаційну роботу вже з основної школи та активізувати її в старшій.